Paste la cuptor cu roşii si mozzarella

de articook in Paste, 16 Iun 2010 | 7293 vizualizari

 

Aceasta reteta de paste este de origine italiana.
Este rapida si se poate gati la cina.

 

INGREDIENTE

  • 400g paste
  • 100 g parmezan ras
  • 450 g mozzarella
  • 1 ceapa alba mica, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, curatati si taiati marunt
  • 2 ardei iuti, taiati marunt
  • 3 conserve de rosii de 400g
  • busuioc
  • o lingura de otet de vin rosu
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline, extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu roşii si mozzarella:

Se pune apa la fiert, intr-o oala mare, cu putina sare. Cand fierbe adaugati pastele.  

Intr-o tigaie mare puneti ulei de masline, apoi adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul iute, lasati la foc mic timp de 10 minute, cand ceapa incepe sa fie transparenta este gata {nu asteptati pana cand isi schimba culoarea}. Adaugati rosiile din conserva si mai lasati 10 minute la foc mic. Condimentati cu busuioc, sare, piper si otetul de vin rosu.  Intr-un vas de metal pe care il veti introduce in cuptor, asezati un rand de paste, unul de sos si unu de bucati de mozzarella si parmezan ras. Repetati procedeul de cateva ori si incheiati cu un strat de parmezan. Introduceti la cuptorul incalzit la 200ºC timp de 15 minute, pana cand pe deasupra are o culoare galben aurie.

Pofta buna!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu roşii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu pui